AktuelltDubbelklicka här för att lägga till din egen text.


8/6-2023

Hej allesammans, tiden går fort och man hinner knappt med. Tyvärr så har jag ingen fb längre, för den har krånglat, så all info får gå denna vägen,

Hoppas att ni mår bra och likaså era hästar. Tyvärr så verkar sommaren bli torr, i alla fall i södra och mellersta Sverige. Det gör att det blir frågetecken kring vallskörden. Svårt att veta hur värdena blir och mängden riskerar att bli liten. Betena kan också torka bort och man kan bli tvungen att fodra på tidigare. Vi får hålla tummarna att det inte blir sådan torka som 2018.

Uppe i norr verkar det vara tvärsom, mycket regn och kallt. Vi får ta en dag i taget och se vad som händer.


Jag jobbar på som vanligt, men tar några dagar ledigt, då och då. Så om ni inte får svar direkt, på mail, eva@foderrad.se eller telefon,0939- 10 50 110  då vet ni varför.

Undrar ni över något så hör av er. Det är bättre att fråga en gång för mycket. Ibland får man reda på något nytt eller så får man bekräftat att det man gör eller har gjort är rätt. Nog så viktigt. Ha det bra och var rädda om er där ute! Varma hälsningar /Eva


6/1-23


Först och främst vill jag önska er alla ett riktigt gott nytt 2023!!!

Det är mycket som händer i vår omvärld och mycket som oroar oss, men vi får vara glada så länge som vi kan hållas med våra hästar och ha varandra.


Hoppas era hästar mår bra och att dräktighet, träning m.m. går framåt. Titta på hästarna och fundera på om ni är nöjda med det ni ser. Är det glada , musklade och utvecklas som de ska? Om inte så kanske det är dags att kolla över foderstaten igen. Eller göra foderstat om ni inte har gjort det.

De flesta foderstaterna brukar stämma bra , men man kanske kommer in på ett nytt parti foder och då kan det förändras ganska fort. Så kolla över läget.

Dräktiga märrar får ett mycket större behov på så gott som allt fr.o.m. 8:e månaden. Beroende på hur du fodrar i dräktigheten, så påverkas allt från råmjölk till fölets utveckling. Så slarva inte med foderstaten.

 Det har varit ganska varmt i stora delar av Sverige, vilket gör att mögelsporer både i hö och hösilage gillar att föröka sig, så kontrollera fodret noga.


Vill du ha hjälp med foderstat eller frågor så kan du ringa 0939-10 50 110

En fodertstat kostar 360:- plus moms.

Du kan även maila frågor till mig eva@foderrad.se


Välkommen att höra av dig!!! hälsar Eva


OBS! Jag har haft problem med Facebook. Jag har ett för företaget och det får jag kanske inte ha kvar. Samtidigt så har ett annat facebook dykt upp som jag har avslutat, men det försvinner inte förrän 19 februari. Så snälla, skriv inget på det , för jag svarar inte där utan skriv istället till mig på min mail eva@foderrad.se.Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Analysera både energi och protein och mineraler. Titta på labbens hemsidor, www.agrilab.se eller www.eurofins.se om  hur ni tar prov och vart ni ska skicka.

Nu har jag även facebook för företaget Oberoende Foderråd.

Har du frågor eller undringar så hör av dig. Alla arbetsdagar är jag på plats och kan hjälpa till.

Ha det bra och vi kanske hörs, Eva

OBEROENDE FODERRÅDGIVNING- ring 0939- 10 50 110